Славия отмъкна точка от Лудогорец
Славия отмъкна точка от Лудогорец / Радка Минчева

Лудогорец и Славия завършиха 1:1 в първи мач от 7-ия кръг на елитната ни група.

Върджил Мисиджан се разписа в 56-ата минута, матирайки Кирев след грешка на бранителите на Славия. Кешеру и Вандерсон нацелиха гредите зад вратата на стража на "белите", а в 88-ата минута Карачанаков изравни с перфектно изпълнен пряк свободен удар.

В 7-ата минута Марио Кирев излезе извън наказателното поле на пресреща Мисиджан и сполучи, тъй като играчът на домакините си затвори ъгъла.

Домакините опитваха да материализират положенията си, а в 33-ата минута Кешеру беше изпреварен от вратаря на гостите Кирев, след като Сисиньо центрира отдясно. В края на полувремето Василев опита да матира Кирев, но ударът му мина встрани от вратата.

През втората част Мисиджан откри резултата в 56-ата минута, след като Пиргов сбърка фатално. В 65-ата минута румънският нападател Клаудиу Кешеру нацели напречната греда, след като се освободи от съперниковите футболисти. Малко по-късно Натанаел пропусна от изгодна позиция.

В 76-ата минута влезлият като резерва Вандерсон нацели втора греда за Лудогорец, но този път беше страничната.

В 88-ата минута Антон Карачанаков изравни резултата с перфектно изпълнен пряк свободен удар, след като топката се удари в гредата и влетя в мрежата на Борян.

Така Лудогорец остава временно на първото място с актив от 14 точки, а Славия вече има 12.

Наставникът на Лудогорец Едуард Ераносян коментира равенството на тима ми със Славия така:

"Вкарахме един гол, Славия също, проспахме първата част, изглеждахме слаби, второто полувреме вкарахме гол с помощта на съперника, не успяхме да реализираме създадените положения, и бяхме наказани в края".

"Не трябва да допускаме грешките, които направихме, искам да се стига по-бързо до противниковата врата, трябва това да се направи, а не индивидуално да се надиграват", допълни Ераносян.

"За всяко едно нещо е нужно време. Надявам се с времето Лудогорец да е на ниво, надявам се да не разочароваме феновете дошли на стадиона. Ще работя с доста малка част от футболистите, имам много национали. Ще използвам и момчета от втория отбор в паузата на шампионата", каза още той.

"Показал съм, че държа на дисциплината, Владо не е наказан защото е закъснял. Направил съм това на база логика, това е треньорско решение, имам двама перфектни вратари, давам равен старт на всички", отговори Ераносян на въпрос защо Владислав Стоянов е оставен за втори пореден мач на резервната скамейка.

Още снимки ето тук.