Колодрума официално отвори врати
Колодрума официално отвори врати / снимка: Виктор Кадири, Дарик радио Пловдив

В Пловдив официално бе  открита  Многофункционалната спортна зала – Колодрума.
Строителството на спортното съоръжение продължи повече от 8 години.

Колодрума официално отвори врати
netinfo

Кметът на града Иван Тотев, спортният министър Красен Кралев и вицепрезидентът на Европейската федерация по колоездене Александър Гъсятников прерязаха лентата пред погледа на 6200 зрители. Премиерът не успя да присъства на официалното събитие, заради технически проблем с правителствения самолет.

" От днес Пловдив има една мечта по-малко. Бленуваната от поколения пловдивчани многофунционална зала вече е факт", каза градоначалникът.

Колодрума официално отвори врати
netinfo

Министър-председателятна България Бойко Борисов не присъства на откриването заради авария с правителствения самолет.  Сред официалните гости бяха носителят на четири олимпийски медала гимнастикът Йордан Йовчев и волейболистите от мъжкия национален отбор.

 

По време на церемонията се проведе първото състезание по пистово колкоездене за Купа „Пловдив”. Носител на трофея стана Николай Генов от колоездачно дружество ”Цар Симеон”.

Колодрума официално отвори врати
netinfo

Колоездачът Мирослав Минчев постави нов национален рекорд в дисциплината един километър от място.

Церемонията продължи около два часа, като за настроението на гостите се погрижиха  Дует Ритон, Deep Zone Project, P.I.F. и Пловдивската опера.

Колодрума официално отвори врати
netinfo

Залата е предвидена за над 20 вида спорт, а колодрума е единствения покрит в Югоизточна Европа. Цялата инвестиция на съоръжението е в размер на на 49,2 милиона лева.