Изграждат нова детска площадка в Северен
Изграждат нова детска площадка в Северен / netinfo

С първа копка днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и общинският съветник от ПП ГЕРБ Гошо Къчков дадоха старт за изграждане на нова детска площадка на ул.”Васил Левски” № 95-103 (западно от Големия Гигант).

Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1 от 2009 год. и ще бъде предназначена за игра на деца на възраст от 0 до 12 години.

Тя ще е с площ 130 кв.м., а децата ще могат да се забавляват на четири на брой съоръжения и един пясъчник. За безопасността на малчуганите е предвидено поставянето на ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи, ограда с два входа, пет бр. нови пейки, кошчета за отпадъци и информационна табела.

Съоръженията за игра са: детско комбинирано съоръжение с две кули, мост и пързалка; люлка „махало” с две седалки – тип „кош” за деца до 3 г. и плоска за деца над 3 г.; люлка – везна; едноместна пружинна клатушка и пясъчник с дървен борд.

Сумата, предвидена за изграждането на новата детска площадка възлиза на 50 хил. лв.

„До две седмици очакваме проекта да бъде реализиран, а малките жители на района с радост да използват новата придобивка” – коментира инж.Ралев.