СК Крис организира турнир по самбо за деца и юноши
СК Крис организира турнир по самбо за деца и юноши / Дарик-Кюстендил,архив

Турнир по самбо за момчета и момичета, от 10- 14 години организира кюстендилският спортен клуб „Крис". Той ще се проведе на 26- 27 септември, по програмата на Министерството на младежта и спорта „Децата и спортният клуб", на стадион „Осогово".
Целта на турнира е популяризирането на спорта самбо в гр. Кюстендил и привличане на повече деца да се занимават със спорт. Идеята на турнира е, да се укрепи приятелството и приемствеността между различните поколения самбисти, като се доставят приятни емоции на публика и участници. Очаква се да дойдат около 10 отбора от страната.

Целеви групи на децата включени в проекта към спортни дейности - участие в детски спортни прояви са:
1. Деца- момичета и момчета до 10 г.
2. Деца- момичета и момчета до 12 г.
3. Подрастващи момичета и момчета 13-14 г.
Организирането на турнира ще е добро начало за подготовката на всички спортни клубове от страната, като контролна проверка за нивото на техните състезатели и нов старт в подготовката им за новата учебно -тренировъчна година.

За своето участие всяко дете ще получи награда -грамота и купи за отборите класирали се в тройката на съответната възрастова група. Целта ни спортната проява е да стане традиционна за града и да разширява своя обхват, даже и до международно участие.