Стартира ремонтът на отсечката Пчеларово–Царевец
Стартира ремонтът на отсечката Пчеларово–Царевец / DarikNews.bg, архив

През тази седмица започна плануваната частична рехабилитация на най-прекия път за селата от западната част на община Генерал Тошево към областния център, съобщиха от общината. Това е пътят от четвъртокласната пътна мрежа, който свързва с. Пчеларово и с. Царевец, община Добричка. Отсечката е дълга 8 км и ще бъде изкърпена в рамките на 10 дни.

В момента фирмата-изпълнител работи по почистване от дървесната и храстовидна растителност по банкета, като едновременно с това поетапно се фрезоват и компрометираните асфалтови участъци.

Очаква се със завършване на пътно-ремонтните дейности по това междуобщинско направление да се облекчи трафикът за селата Красен, Росица и язовир Дрян, който в момента минава основно през Генерал Тошево.

Ремонтът се финансира със средства от общинската хазна и ще струва 101 хил.лв.

Рехабилитацията на междуселищната пътна инфраструктура е сред приоритетите на Общинското ръководство на Генерал Тошево в капиталовата програма за 2015 година. По план през този строителен сезон частично или изцяло трябва да бъдат асфалтирани над 27 км от общинската пътна мрежа. В това число влизат пътни отсечки в селата Рогозина, Бежаново, Александър Стамболийски, Пленимир, Василево и Балканци.

С европейски средства се финансира  цялостната  рехабилитация на пътищата в Сноп и Градини. В момента работните групи са заети с поставянето на бордюри и полагането на нова тротоарна настилка в двете села. Ще бъде подобрена и основата на пътя чрез простъргване на високите места. По график полагането на асфалта трябва да започне в началото на  месец септември. Това е най-мащабният инфраструктурен ремонт на четвъртокласна пътна мрежа през последните 25 години.

Пред приключване са и дейностите по изкърпване на третокласните  държавни пътища на територията на общината.