Прокуратурата задържа 60-годишен за отглеждане на марихуана
Прокуратурата задържа 60-годишен за отглеждане на марихуана / netinfo

В областната служба “Изпълнение на наказанията” вчера в 16 часа е преведен Б.И.на 60 години, който беше задържан след специализирана операция за противодействие на наркоразпространението в село Черничево. Мъжът е с постоянна мярка “задържане под стража”, постановена от Районния съд в Крумовград.

Ден по-рано при претърсване в двора на къщата на Б.И. в с. Черничево, обл. Кърджали, са намерени и иззети четири броя засадени растения, които на полеви наркотест реагират на марихуана. Тяхната височина е от 1 м до 2,5 м.  На втория етаж на терасата на къщата са намерени четири саксии с 23 стръка растения, с височина от 15 см до 30 см,  които също на полевия наркотест реагират на марихуана. Отделно от това на около 350 м от къщата на Б.Ч., в селскостопански навес за отглеждане на животни, са открити 2,3 кг суха листна маса - марихуана.

 

Само за два дни под ръководството на Районна прокуратура-Крумовград бяха иззети веществени доказателства – суха листна маса и стръкове растения, разпитани свидетели, повдигнато обвинение и внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Районен съд-Крумовград. Предстои да бъде назначена физико-химична експертиза и разпитани допълнително свидетели.