Разбиха печатница за фалшиви документи
Разбиха печатница за фалшиви документи / снимка: DarikNews.bg, архив

Печатница за фалшиви документи е разбита в Пловдив, научи Дарик. От полицията потвърдиха за операцията на пловдивския отдел „Криминална полиция", насочена срещу отпечатването на неистински документи.

Акцията се е провела вчера на ул. „Розова долина" в квартал „Кършияка".

Задържани са мъж и жена и са им повдигнати обвинения. 49-годишният Иван Богоев е излежавал до 2010 година присъда в Софийския затвор, а 28-годишната му съучастничка Ана не е осъждана. Грози ги затвор между 6 и 8 години.

Помещението, в което са открити фалшивите документи е ползвано отскоро. Сред версиите, по които се работи е и изготвянето на документи за бежанци.

Открити са шофьорски книжки, лични карти, печати, визи, дипломи, дори и карти за пътуване и заготовки за валута, съобщиха районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова и началникът на пловдивския отдел "Криминална полиция" Николай Кирков.

Цената за изготвяне на фалшив български личен документ на черно е между 150 и 350 лв. Открити са и флашки в консерва от "Русенско варено" с двойно дъно, но тепърва предстои да бъде анализирана информацията в тях.