15- годишен талант от Златарица подреди първата си  изложба
15- годишен талант от Златарица подреди първата си изложба / снимка: Пресцентър- Община Златарица

15-годишният Петър Кирчев от Златарица представи своята първа изложба. Мястото за експонирането на красивите творби на момчето не бе избрано случайно, а именно Детският център в града, тъй като Петър е един от първите основатели и инициатори на дейността му. От година младият талант учи в Тревненската школа, където освен рисуването, е усвоил много добре тънкостите на  дърворезбата и пирографията. „Не е трудно, просто всяко нещо си изисква своето време, трябва и търпение”, сподели Петър.

Представената изложба включва картини, предимно на изкусно изрисувани старинни къщи, както и дървени елементи, на които бяха приложени дърворезба и пирография. Сред уважилите поканата да присъстват на изложбата бяха кметът на община Златарица Пенчо Чанев, семейството и приятелите на момчето, също така децата от Детския център заедно с Стефка Николова – ръководител на центъра и Хлебната къща в града.

Петър получи искрените поздрави на градоначалника, който остана възхитен от работата му. „Талант като този трябва да се развива, бих ти помогнал с каквото мога, за да продължиш да се  развиваш в тази посока. Твоите родители трябва да са горди с теб”, обърна се към момчето Пенчо Чанев. Кметът предложи на таланта да финансира следващата му изложба, но ако може тя да се състои от картини на родния му град Златарица.

15-годишното момче е истински майстор в месенето на хляб. Още в ранните часове той сам е омесил и изпекъл погача, с която посрещна гостите на своята изложба.