Община Сливен започна аварийни ремонти след пораженията от поройните дъждове
Община Сливен започна аварийни ремонти след пораженията от поройните дъждове / Дарик Сливен, архив

Община Сливен започна аварийни ремонти след пораженията от поройните дъждове в края на миналата седмица, съобщи кметът Кольо Милев. По заповед на кмета е въведен в изпълнение Общински план за защита при бедствия за овладяване на последствията от наводненията в населени места след интензивните валежи през последните три дни и провеждането на спешни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

Спешно се възстановява проходимостта на улици и кръстовища в селата Стара река и Зайчаре, нарушена от пренесени земни и инертни маси. Почистват са отводнителните съоръжения в кметство Стара река. Работи се по проходимостта на четири улици и пет кръстовища в с. Глушник, също пострадали от поройните дъждове в края на миналата седмица. В с. Глушник една от улиците ще се ремонтира със средства по капиталовата програма на общината. Това информира зам-кметът Иван Манчев.

 

В Сливенско на 20 и 21 август паднаха над 110 л. в планинската част и около 75 л/кв. м в равнинната част на общината. Валежите създадоха критична обстановка в шест села. Нанесени са щети по имотите на хората и инфраструктурата на населените места.