Син уби майка си
Син уби майка си / Dariknews.bg-архив

Служители на Участък МВР Медковец разкриха извършител на убийство в с. Медковец, станало вчера в ранните часове. Около 05,30 ч. в РУ Лом е получено съобщение от жител на с. Медковец, обл. Монтана, че на главната улица в селото е намерил труп на жена. Незабавно на място са изпратени служители на Участък МВР Медковец. В близост до мястото, където се провежда общинският пазар, на паважа е намерен трупът на 78-годишна жена от с. Медковец, с видими наранявания в областта на главата.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи" следи служителите на Участък МВР Медковец са разкрили извършителя на престъплението - 48-годишният Г.Л., син на убитата. Мъжът е задържан в дома си.

В хода на работата е установено, че около 01,00 ч. по неизяснени към момента причини е възникнал скандал между майката и сина, който е със заболяване. Синът нападал майка си, настигнал я на циментовата пътека в близост до пътната портичка и с брадва й нанесъл множество удари по главата в областта на тила и темет. Жената е умряла на място.

Синът завлякъл трупа на възрастната жена на около 50 метра от дома си, където го оставил по средата на улицата. При огледа са намерени и иззети веществени доказателства. Тялото на възрастната жена е откарано за аутопсия в МБАЛ Монтана.
Г.Л. е настанен на лечение в МБАЛ Лом. Работата по случая продължава.