Предстоят ремонти и на градските стълбища във Велико Търново
Предстоят ремонти и на градските стълбища във Велико Търново / снимка: DarikNews.bg, архив

Предстоят да бъдат ремонтирани и градските стълбища във Велико Търново, съобщи кметът Даниел Панов по време на редовното заседание на местния парламент днес. Общинският съветник Румен Димитров отправи питане ще се възстанови ли пешеходният подход от западната страна на Кооперативния пазар в посока кв. „Акация”, както и този от Европейския информационен център, покрай училище „П. Р. Славейков” до кв. „Картала”. „Гражданите са обезпокоени ще могат ли да ползват чисто новите тротоари в централната градска част при положение, че подходите към тях са силно ограничени”, посочи Румен Димитров.

Кметът Даниел Панов информира, че стълбищата в голяма част от града ще бъдат ремонтирани, а в момента се изготвят планове и количествено- стойностни сметки за реконструкцията. Изчисленията се отнасят както до стъпалата покрай Европейския център и Кооперативния пазар, така и за останалите подходи към обновените пешеходни алеи. В дейността ще бъде включена и подмяна на парапетите. „Голяма част от ремонтите ще бъдат възложени, а останалите ще бъдат включени в инвестиционната програма”, заяви градоначалникът.

По време на сесията стана ясно още, че учениците от Спортното училище във Велико Търново, които са настанени в общежитието, ще бъдат освободени от такса за ползването му и през новата учебна година. Мярката бе предложена за гласуване от кмета Даниел Панов и е част от социалната политика на Общината в образователната сфера. Предложението на градоначалника бе прието с мнозинство.