Работещ в ОДЗ Май със стафилококова инфекция, няма опасност за децата
Работещ в ОДЗ Май със стафилококова инфекция, няма опасност за децата / Дарик- Кюстендил,архив

При извършване на профилактични изследвания в ОДЗ „Май" в един от служителите е установено стафилококово носителство. Същият не е допуснат до работното място и са предприети действия за лечение. Служителят ще бъде върнат на работа, при получаване на отрицателни резултати от повторни изследвания след проведеното лечение, информират от община Кюстендил.
От Агенцията по храните са снети проби на храните и контактните повърхности, които са отрицателни за наличието на стафилококи.

"Няма опасност за децата към момента", каза пред Дарик началникът на отдел "Контрол на храните" към ОДБХ- Кюстендил д- р Велка Войнова.

"Става дума за един от готвачите в детското заведение. Резултатът на втория изпратен от медицинската сестра е отрицателен. Става дума за носен секрет. След лечение, при два поред отрицателни резултата, готвачът ще може да се върне на работа", коментира д- р Панчева от РЗИ- Кюстендил.
От органите, отговарящи за контрола на заболяванията в детските заведения, РЗИ и Агенцията по храните са взети всички необходими мерки по случая, декларират от общинска администрация.