Предлагат Павлидис за почетен гражданин на Смолян
Предлагат Павлидис за почетен гражданин на Смолян / снимка: ThinkStock/Getty Images

Предлагат Георгиос Павлидис – префект на Източна Македония и Тракия, Република Гърция да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Смолян”. Предложението е отправено до Общински съвет Смолян от кмета на общината Николай Мелемов. Докладната на градоначалника е поставена под номер едно в дневният ред на днешното заседание на местният парламент.

Мелемов предлага със същото звание да бъде удостоен и Георги Костадинов Чилингиров – председател на Дружеството за приятелство между България и Гърция. Мотивите, които се изтъкват за удостояването с почетното звание на Павлидис са заслугите му за добрите отношения между двете области, както и за работата му по разкриването на гранични пунктове по южната ни граница. Чилингиров ще получи званието заради работата му по отварянето на границите, като той е един от малкото хора, който е участвал във всички етапи на преговорите между двете страни.

 

Само преди дни бе обявено, че отварянето на граничен пункт на връх „Елидже“, край Рудозем най-после ще се осъществи, като крайният срок е 2017г. Пунктът е бил основната тема на срещата, която се проведе в средата на месеца в Комотини, Гърция. На нея освен префекта на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис са присъствали още зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов , областният управител на Смолян Недялко Славов, кметовете на Смолян и Златоград - Николай Мелемов и Мирослав Янчев.