Наркодилър ядоса съдия, появявайки се с къси шорти в залата
Наркодилър ядоса съдия, появявайки се с къси шорти в залата / Дарик Варна

Един от двамата задържани след съботната полицейска акция срещу наркоразпространението по крайбрежната алея във Варна се намира в изпитателен срок. Миналата година Пламен Богданов е бил осъден за притежание на оръжие и боеприпаси и за телесна повреда, причинена от негово животно.

Окръжният съд в морския град постанови 32-годишният русенец да остане за постоянно в ареста. По време на разглеждането на мярката му за неотклонение стана ясно, че той е притежавал внушително количество кокаин и марихуана, които са били предназначени за продажба. Дрогата се е пласирала в дискотека, като на определено място са били оставяни дозите, а клиентите се самообслужвали, като слагали на същото място парите.

Богданов предизвика недоволството на съдия Соня Нейкова, появявайки се в съдебната зала по къси шорти. „Някой да му беше услужил с панталони, дошъл е почти по бански“, коментира преди заседанието Нейкова. Тя определи парична гаранция в размер на 3500 лева за другия за другия задържан Господин Господинов.

В 35-годишния варненец са открити 6 грама кокаин, за които той обясни, че е искал да почерпи приятелите си. Мъжът, който има малко дете, изрази съжаление за случилото се. Господинов е осъждан за отвличане, но е реабилитиран по право през 2008 г. След това има криминални регистрации в полицията.