„Слънчев бряг” АД чака  потвърждение за провеждането на „Златният Орфей”
„Слънчев бряг” АД чака потвърждение за провеждането на „Златният Орфей” / netinfo

Ръководството на „Слънчев бряг" АД настоява до края на 25 август да получи категорично потвърждение за провеждането на музикалния фестивал «Златният Орфей»

Дружеството е партньор и домакин на фестивала, за което е сключило споразумение с организаторите - Фондация "Генко Генов" и е изпълнило всички свои задължения, залегнали в договора

Осигурено е настаняването и изхранването на близо 400 души /общо 2000 нощувки/ за изпълнителите и техническите екипи във висикокатегорийна база в близост до мястото, на което е предвидено да се проведе фестивалът.

Организирало е преместването на наказателния паркинг и близо 200 абонаментни места от паркинг „Емона", където е планирано да се проведе „Златният Орфей".

Създадена е организация за разполагането на шатра за 1000 зрители, ограда и мобилни тоалетни. Всички мерки по сигурността са координирани с общината и МВР.

Според договореностите „Златният Орфей" трябва да се проведе между 31 август и 2 септември. На 26 август трябва да започне монтирането на шатрата. В същия ден се очаква да пристигнат и първите технически екипи. Все още няма яснота ще се проведе ли изобщо фестивалът „Златният Орфей".

Дружеството е изпратило писмо до Фондация «Генко Генов», в което настоява да получи официално писмено потвърждение за безпрепятственото провеждане на фестивала, както и изрични указания относно последващите действия, в случай, че фестивалът не се проведе в предварително договорените срокове.