Шуменският театър започва юбилеен 160-ти творчески сезон
Шуменският театър започва юбилеен 160-ти творчески сезон / netinfo

Започна 160 -ти сезон на Драматично-куклен театър „Васил Друмев" Шумен. Екипът на театъра вече работи по новото детско заглавие „Самохвалко", което ще има образователна насоченост и ще информира децата за начини на реакция при някои от най-популярните природни бедствия - земетресения, пожар. Режисьор на спектакъла е Бианка Бенковска, а сценограф Адриана Добрева.

На 26 август е и първото представление за новия творчески сезон, на спектакъла „Отворена брачна двойка" от Дарио Фо и Франка Раме. Всички любители на театралното изкуство ще могат да му се насладят от 19:00 ч. на камерна сцена на театъра. Приятната изненада на сцената ще бъде популярната актриса Мая Бежанска, позната на широката публика със своите запомнящи се и винаги различни превъплъщения, в които този път ще си партнира с актьорите Пьотр Кшемински и Димитър Атанасов.

На 27 август шуменските театрали започват двудневно турне в градовете Силистра и Трявна, където ще зарадват местната публика. В самия край на месеца на 31 август театърът ще изнесе представлението „Д-р" от Бранислав Нушич в село Ветрино.

По случай 15 септември - първия учебен ден, театралите подготвят специален театрален маратон за най-малките зрители, който ще бъде изцяло с детски заглавия и ще се проведе около средата на следващия месец.