Временно спират водата в някои части на столицата на 26 август
Временно спират водата в някои части на столицата на 26 август / netinfo

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 26 август 2015 г. (сряда).

Във връзка с диагностика на уличен водопровод във в.з. „Бяла нива” в с. Кокаляне, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на в.з. „Бяла нива”, и в.з. „Падинето” - ул. „Иван Асен II”, ул. „Димитър Благоев”, ул. „Грамада”, ул. „Тополите”, ул. „Лъката”, ул. „Ела”, ул. „Дъждов дол”, ул. „Буката”, ул. „Люляк”, ул. „Латинка”, ул. „Явор”, ул. „Еделвайс”, ул. „Теменуга”, ул. „Детелина”.

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Луи Айер” в кв. „Манастирски ливади-изток”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Тодор Каблешков”, ул. „Григор Чешмеджиев”, ул. „Безименна” и ул. „Георги Наджаков”.

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Емануил Васкидович” в жк „Сухата река”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Сава Цонев”, от ул. „Емануил Васкидович” до ул. „Плакалница”, ул. „Плакалница” -бл. 54 и ул. 60.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на адрес: кв. „Димитър Миленков” №207, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 17.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Димитър Миленков” от №200 до №300. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Цанко Церковски” в жк „Лозенец”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Цанко Церковски”, от ул. „Милин камък” до ул. „Янко Софийски”, ул. „Янко Софийски” от ул. „Криволак” до ул. „Добри Войников”.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Ветрен” в с. Мировяне, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Петко Каравелов”, ул. „Ветрен”, ул. „Казанджийска”, ул. „Блато”, ул. „Мировско шосе”.

Във връзка с ремонтни дейности на ул. „Ради Радев” в кв. „Витоша”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Ради Радев”18. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

„Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.