Сливо поле скърби за жертвите на тежкия инцидент в Берлин
Сливо поле скърби за жертвите на тежкия инцидент в Берлин / netinfo

Двама тийнейджъри сред жертвите на жестоката катастрофа с български бус в Германия. Загиналите при жестокия сблъсък наши сънародници са шестима. Тежко пострадали са двама от пътниците в буса. Състоянието на единия от тях е критично. Той е в кома, а лекарите в болницата в Берлин се борят за живота му.

След операция, състоянието на втория ранен е стабилизирано. Животът му е извън опасност. Той е излязъл от кома и дори се е чул с близките си в България, съобщава Нова телевизия.

Сред загиналите са момиче на 15 години и момче на 18 години, които се оженили преди дни. 15-годишната Есра от Сливо поле и 18-годишният Джамал от Русе се запознали по интернет. Той от години живеел в Германия, но се върнал в България, за да поиска момичето за булка.

Останалите жертви са две жени на 30 и на 61 години, и трима мъжете между 18 и 36 години.

В петък следобед, препълненият микробус, идващ от Сливо Поле, Русенско, и пътуващ за Хамбург, катастрофира жестоко. Причините все още се разследват. 

Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Микробусът буквално е влязъл под тира и хората са загинали на място. Всички пътници в буса отивали да работят в Германия.

Шофьорът на буса вече е излязъл от кома и се е обадил на роднини по телефона. „Както си карам вика с 110 по магистралата и изведнъж камиона спря пред мене и аз се наврях в него. И повече не помня”, разказва Наско Стефанов.

Приятели на загиналите разказват, че няма къща, която да не е изпратила емигрант. Няма и седмица, в която бус  да не потегля за Германия. Една от загиналите жени има две деца, които остават кръгли сираци.

Жертвите на катастрофата, освен двамата тийнейджъри, все още не са разпознати. Българските власти знаят имената на пътниците в катастрофиралия микробус, но не оповестяват цялата информация, защото първо трябва да бъде съобщено на близките им. Телата на загиналите са жестоко обезобразени и това пречи на разпознаването.