ПУДООС финансира 32 проекта на територията на РИОСВ-Шумен
ПУДООС финансира 32 проекта на територията на РИОСВ-Шумен / agro.bg

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) финансира 32 проекта на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен. Те са разработени от общини, кметства, училища, Обединения детски комплекс и детски градини в рамките на кампанията на Министерството на околната среда и водите ( МОСВ) „За чиста околна среда 2015".

Безвъзмездната финансова помощ за тази година е 231 812,04 лв. От екоинспекцията обясняват, че тя ще се разпредели между 10 проекта на училища, 6 на детски градини и 16 на общини и кметства, избрани заради своята съдържателност, оригиналност на идеите и цялостно оформление.

Националната кампания „За чиста околна среда 2015" има за цел да повиши екологичната култура и самосъзнание на обществото и да популяризира съвременните начини за опазване на природата. С доброволния труд на гражданите ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, както и ремонтиране на детски и спортни съоръжения.