Галерията кани децата в Лятната работилница за въображение
Галерията кани децата в Лятната работилница за въображение / Дарик Добрич,архив

Интересна програмата предлага Лятната работилничка за въображение през месец  август, съобщават от Художествената галерия в Добрич.
В началото на месеца са предвидени занимания в обновената експозиция на зала Графика. Децата ще разгледат колекцията, ще научат за особеностите на изкуството на черното и бялото, ще се насладят  на фината изработка, виртуозната рисунка и смелите артистични решения  в творбите и сами ще рисуват с графични материали: молив, въглен, пастел ,черен акварел.  Залата разполага  с графична преса , която всяко дете ще може да завърти и само да си отпечата собственоръчно  изработено преге.

„В сряда винаги моделираме с глина, а прииска  ли ни се да излезем на чист въздух, да почустваме морския бриз издул платната на яхтите или да видим изгрева на слънцето,  ще се потопим в света на импресионистите и създадените от тях прекрасни пейзажи. Двама от тях - Клод Моне и Камий Писаро имат през 2015 годишнини. Ще се запознаем с интересни моменти от биографиите им, ще разгледаме много техни платна и ще нарисуваме нашите импресии  с темперни бои”, посочват организаторите на детската работилничка.

„Не съжалявайте , че не сте на морския бряг или по прохладните планински пътеки! Тук ще пуснем своите лодки в нарисуваното от нас море и ще се разходим по създадени от нас пътеки, а в реката ще плуват нашите моделирани  глинени  риби”, призовават от галерията.