Няма конфликт на интереси спрямо трима общински съветници в ОбС Дупница
Няма конфликт на интереси спрямо трима общински съветници в ОбС Дупница / netinfo

Няма конфликт на интереси спрямо трима общински съветници в ОбС Дупница. Това е решението на Националната комисия по предотвратяване и установяване конфликта на интереси.
По втори сигнал Националната комисия се произнася, че липсва конфликт на интереси. Сега комисията разгледа сигнал срещу трима общински съветници по повод гласуването по време на заседание на местният парламент за поставяне на бариера пред входа на частната болница в Дупница. Не е налице конфликт на интереси от страна на общинските съветници и работещи в здравното заведение Костадин Костадинов, д-р Ени Лефтеров и д-р Матей Попниколов.
Сигналът до Комисията беше подаден от лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов. Тримата общински съветници са изслушани от Комисията в началото на юни.
Въз основа на съвкупната преценка на всички събрани в хода на производството доказателства Комисията приема, че не са налице данни за упражнени правомощия в частен интерес - техен или свързан с тях лица. В решението на Комисията се посочва, че д-р Ени Лефтеров, който е декларирал, че притежава 51 % от дяловете в болницата, не присъства на заседанието и не е гласувал. Костадинов и д-р Попниколов не са свързани лица с болницата, тъй като не са управители и нямат дялово участие, а обстоятелството, че същите работят по трудово правоотношение там, не е достатъчно, за да се обоснове свързаност, се казва още в решението на Комисията.
Поставянето на техническо съоръжение е мотивирано с необходимостта от регулиране на движението.