Лятно кино и пътуваща библиотека  гостуваха в Златарица
Лятно кино и пътуваща библиотека гостуваха в Златарица / снимка: Пресцентър - Община Златарица

Пътуваща детска библиотека и  Пътуващо лятно кино с БНТ 1 гостуваха в Златарица. Така се получиха незабравими  следобедните часове на малчуганите от балканското градче, информираха от Общината. Докато се подготвяха екранът и техниката за прожекцията на българския филм „Кецове”, в местността „Черничките” бе разположен гигантски стол на четенето с книги за размяна, който бе част от Пътуващата детска библиотека. Всички деца имаха възможността да се качат на внушителния стол, да прочетат откъси от любимите си приказки и да си направят снимки. Малчуганите носеха книжка, която размениха с друга от Пътуващата детска библиотека. Децата от Детски център при град Златарица бяха изработили книгоделители, които също оставиха на стола, за връстниците им от следващата спирка на Пътуващата библиотека.

Няколко часа по- късно започна лятното кино. Прожекцията на българския игрален филм „Кецове” се излъчи от 21 часа под открито небе  в местността „Черничките” в Златарица. Кметът на Общината  също бе сред дошлите. Преди да започне филма Пенчо Чанев приветства инициативата и поздрави всички присъстващи на излъчването на филма.

„Кецове” е български игрален филм от 2011 година на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов, по сценарий на Валери Йорданов, оператор е Рали Ралчев. Тъй като от дълги години в Златарица не са се прожектирали филми, интересът  и емоцията, особено на най-малките  бяха големи. Инициативата се прие много добре от жителите на балканско градче, а доказателството за това бяха усмивките по лицата на хората, информираха от Общината.