На косъм приеха социалната награда
На косъм приеха социалната награда / netinfo

С крехко мнозинство бе прието предложението за учредяване на новия почетен знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Това е 10-ият вид награда, предвидена за връчване според Правилника за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на община Разград.

Предложението на председателя на социалната комисия Кина Дякова и председателя на Общинския съвет Милена Цанева бе точка първа в дневния ред на местния парламент. Докладната предвижда индивидуалните носители да получават освен грамота и по една минимална работна заплата, а колективните – 3 минимални заплати. Предвижда се да се връчва за Деня на социалния работник - третият вторник на месец март.

Срещу приемането й първи се обявиха от групата на ГЕРБ, сред аргументите им бе този, че не са в местния парламент за да раздават пари от общинския бюджет, предложението на Надя Радославова бе предвидените средства да се предоставят на болни деца или нуждаещи се възрастни. Иво Димитров и Теодор Ролев от Синята коалиция също изтъкнаха аргументи за неприемане на докладната, като основният сред тях бе, че няма логика да се дава награда за нещо, което влиза в длъжностната характеристика на социалните работници. Докладната бе приета с 15 гласа „за“, 4 „против“ и 8 4 „въздържали се“. Подкрепата бе от страна на групите на БСП и ДПС.

След приемането на първата докладна съветниците по искане на председателя на групата на БСП Кина Дякова си дадоха 15-минутна почивка, след която продължиха заседанието си.