Шофьор подкара камион на литър ракия
Шофьор подкара камион на литър ракия / снимка: DarikNews.bg, архив

Шофьор подкара камион, след като е изпил над 1 литър ракия. Граждани, усъмнили се в адекватността на 48-годишния мъж, подали сигнал в полицията. След обаждането униформените открили въпросния шофьор и го спрели от движение. Случката се разиграла в  понеделник около 11 часа. Тестът с дрегер отчли, че мъжът от монтанското село Медковец кара с 3.47 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Петър Мечов бил нает от фирма да работи като шофьор  на рехабилитацията на пътя Хвойна-Орехово.  Задържан е за 24 часа. Пред органите на реда обяснил, че предишната вечер е пил около 200 грама ракия.

„Не мога да определя, това е строго индивидуално за всеки човек. Според първоначално дадените показания от водача, той твърди, че е пил само 200 грама. Според мен е в пъти повече“, коментира шефът на Районно управление на полицията в Чепеларе Иван Славов.

Оказало се, че през 2007 година Петър Мечов отново бил залавян да кара пиян. Утре предстои да му бъде повдигнато обвинение. Има и реална опасност да влезе в затвора, но това зависи от съда. Мечов още същият ден е отстранен от работа.