14 картини от мозайка във фоайето на община Кюстендил
14 картини от мозайка във фоайето на община Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио


14 картини от мозайка са подредени във фоайето на община Кюстендил, сред тях има репродукция на Караваджо и 2 икони. Това е осмата изложба в община Кюстендил по проекта с Арт Виза България „100 % България - докосни изкуството!", автор е Димитрина Гошева.

 

 

 


„Досега не сме показвали мозайка, струва ми се, че това което виждате тук не сте виждали в нито една галерия в Югозападна България. Димитрина Гошева готви тази изложба от 10 години, заяви при откриването Мария Любенова от Арт Виза България.

 

 

 

„Изкуството мозайка за мен беше нещо ново и непознато и направо ме грабна, вдъхновението беше много голямо, защото като видиш една мозайка, магията те обзема изцяло, от блясъка , от светлината на всяко едно камъче, в зависимост от ъгъла, от който гледаш мозайката , тя блести по различен начин. Всичко това се прави ръчно, всеки един камък се чупи спрямо големината, размера, цвета, използвам и естествени камъни, които купувам от бижутери", коментира Димитрина Гошева.
Завършила е НХГ „Св. св. Кирил и Методий", гр. Благоевград с профил „Изобразително изкуство" през 1999 г. След това завършва и „Педагогика на изобразителното изкуство" в ЮЗУ „Неофит Рилски", гр. Благоевград (2003 г.) Специализира и повече от 10 години работи мозайка. Към момента е преподавател по изобразително изкуство в 8 СОУ „Арсени Костенцев" в Благоевград.