Откриха 23-ото изложение Селското стопанство и всичко за него
Откриха 23-ото изложение Селското стопанство и всичко за него / Дарик Добрич

Започна 23-ото издание на изложението "Селското стопанство и всичко за него". Лентата при откриването на форума прерязаха изпълнителният директор на "Добрички панаир"АД Звезделина Иванова, зам.-кметът на Добрич Иван Колев и народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов, който е член на парламентарната комисия по земеделие.

Областният управител д-р Маргарита Новоселска, която също беше гост на откриването, подчерта, че това е най-значимото изложение в цяла Източна България и второто по големина в страната, което умело се съчетават традициите и прилагането на новостите в селското стопанство.

През присъстващите беше прочетен поздравителен адрес от министъра на земеделието Десислава Танева. "Изложението в Добрич извоюва авторитет през годините с представянето на сериозни изложители, които показват възможностите за инвестиране в българския аграрен отрасъл. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамката на модерното земеделие у нас, чието създаване е сред основните приоритети на правителството", посочва министърът в поздравителния си адрес. Тя призовава земеделските стопани да бъдат инициативни и с "предприемаческа решителност да кандидатстват за усвояване на средствата по отделните мерки за развитие на селските райони".
Изпълнителният директор на "Добрички панаир" Звезделина Иванова благодари на изложителите за доверието и пожела огромен успех на всички.

В тазгодишното изложение "Селското стопанство и всичко за него" се включват 85 фирми от страната и чужбина, които показват едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена.

За първи път в добричкия селскостопански панаир се включва хасковска фирма, която предлага модулни бензиностанции за ведомствени нужди. Представители на фирмата споделиха, че към продукцията им вече има заявен интерес от местни земеделски производители и разчитат на сделки в дните на изложението.
За трета поредна година сред изложителите в Добрич е представителство на шведска компания, специализирана в производството на продукти за съхранение на зърно."Тук сме, защото това е едно от имиджовите изложения в страната и добре си партнираме с организаторите", коментира Виктор Максимов от фирмата-изложител.