Девет пожара горяха в Шуменско за денонощие
Девет пожара горяха в Шуменско за денонощие / netinfo

Девет пожара, един от които със загуби, са гасили огнеборците през последните 24 часа, информират от пресцентъра на МВР-Шумен. Ликвидирани са пожари в сухи треви и отпадъци в селата Благово, Васил Друмев, Панайот Волов, мотопистата в Шумен и улиците "Отец Паисий" и "Перуника" в града.

Огнеборци от Шумен потушили пожар в суха трева край Лозево и спасили от изгаряне 200 декара смесена гора. Сигнал за пожара е получен в 16:24 часа вчера. Изпратеният на място екип локализирал и загасил пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън. Не са допуснати материални загуби.

Четири декара смесена гора пък е спасена край село Тервел след пожар в сухи треви, предизвикан от неизвестен извършител. Сигнал за него е получен в 13:35 часа вчера. Екипът, който пристигнал на място потушил пламъците и предотвратил разпространението им към близката гора.

Пет декара смесена гора край Новосел също е спасена след пожар, предизвикан от небрежност при боравене с огън на открито. В 13:26 часа вчера е получен сигнал за пожар в люцерна в село Новосел. Пристигналият на място противопожарен екип заварил да гори окосена люцерна. Пламъците са потушени с 2000 литра вода. Изгорели са 6 декара окосен фураж. Спасени от изгаряне са две сгради и 5 декара гора.