Зеленогорски: Единната кандидатура за Видин зависи от оценката на партиите от РБ
Зеленогорски: Единната кандидатура за Видин зависи от оценката на партиите от РБ / снимка: БГНЕС

Очаквам останалите партии от Реформаторския блок във Видин да дадат своята ясна оценка за сегашното управление на града, за да може да вървим напред към единна кандидатура. Позицията на ДБГ е категорична - Видин се управлява много зле и е в технически фалит. При сегашното управление на общината перспективите не са добри. Това заяви на пресконференция във Видин зам.-председателят на ДБГ и съпредседател на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

Големият проблем е отношението на различните партии в блока към управлението на Видин и това е основата на напрежение в РБ, посочи Зеленногорски и допълни, че се надява скоро да получи позицията на останалите партии. Ако оценката им е коренно различна от нашата, трудно ще постигнем единодействие, каза още той.

Зеленогорски посочи още, че се надява РБ да постигне съгласие за единна регистрация с единни кандидати и единна листа навсякъде в страната. По думите му в 95% от общините има възможност за постигане на съгласие между партньорите.

ДБГ предлага на партньорите си в за общ кандидат на РБ на Видин Павел Паунов.

Всяка една партия има своите хора, които иска да покаже и с които се гордее. Нашият такъв човек е Павел Паунов, заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Тя посочи, че той има политически опит, представял се е добре на самостоятелно явяване на избори. Като негов плюс тя изтъкна предишния му работен опит, свързан с изпълнението на Дунав мост 2. Ако можеш да управляваш финансите на този проект, можеш да управляваш финансите на общината и имаш необходимата дисциплина и качества, заяви още Кунева.

Кунева коментира още, че ДБГ работи за максимално добро представяне на блока. Тя съобщи, че утре председателският съвет на партиите в блока ще обсъжда кандидатури. Тв припомни, че именно ДБГ настоява за единна регистрация от април, а още миналата година предложи на партньорите си пътна карта за единен субект.