Смели плувци покоряват острова за прилична, парична награда
Смели плувци покоряват острова за прилична, парична награда / netinfo

Бургас ще предложи още едно предизвикателство за най-смелите плувци. Те ще имат възможността да се включат в плувния маратон "Остров Света Анастасия", който ще се проведе на 16 август.
В надпреварата може да участват всички, навършили 14 години. Те трябва да преминат предварителен медицински преглед, който ще се проведе в деня на състезанието от 07:00 часа на Морска гара.
След медицинския преглед плувците ще се регистрират за участие в състезанието, ще преминат инструктаж и ще бъдат откарани на остров Света Анастасия. Там в 10:05 часа ще бъде даден старт на маратона. Разстоянието от Света Анастасия до Моста, което участниците трябва да преодолеят, е с дължина 6 400 метра.
Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние да преплуват разстоянието. За лицата под 18-годишна възраст се изисква съгласието и подпис на единия от родителите.
Според регламента разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил, но се забранява използването на всякакви помощни средства и външна помощ. Времето за финиширане е фиксирано - 1 час и 30 минути. За безопасността на състезателите ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.
Класирането на плувците ще бъде до 8-мо място отделно за мъже и жени. Най-добрите в двете категории ще получат следните парични награди: 1 място - 1000 лв., 2 място - 600 лв., 3 място - 400 лв., 4 място - 300 лв., 5 място - 250 лв., 6 място - 200 лв., 7 място - 150 лв., 8 място - 100 лв.
При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.