Деница Дилова е първият гост на фестивала на плажното четене
Деница Дилова е първият гост на фестивала на плажното четене / netinfo

Фестивал на плажното четене се организира на плаж Моби Дик, пред бистро Дионисиус в курорт Албена. Форумът ще се проведе от днес до 10 август. На плажа ще гостуват изявени български автори.

Маратонът по четене ще започне в 13.00 часа със среща с Деница Дилова. Авторката живее в Разград. Осем години е работила в "Лудогорски вестник", като последните четири години е била главен редактор. Пише кратки разкази, с три от тях печели първи места в различни конкурси. Участва със свой текст в италианската версия на сборника "Възможните майки". Омъжена, има две дъщери.

През 2011 излиза дебютната ѝ книга "Тънкости на приготвянето" - разкази с рецепти, издание на "Скалино“. В сборника "Поздрави на Дикенс - 15 Коледни истории", събрал автори от няколко държави, Деница участва с разказа "Горивото на Дядо Коледа".

През 2014 г. изпраща ръкописът "Дневният живот на нощните пеперуди" за участие в Първия анонимен конкурс за роман на Издателство "Сиела" и печели голямата награда – 3000 лева авторски хонорар и издаване на книгата. Романът е на книжния пазар от пролетта на 2015 година.

Фестивалът на плажното четене продължава на 5 август, отново в 13.00 часа със среща  с поетесата и издател Божана Апостолова, която ще представи „Избрани произведения в пет тома“.

На 6 август от 15.00 часа читателите ще могат да разговарят с Георги Томов – „Докато дишам“, финалист в конкурса на „Сиела“ за Нов български роман.

На 8 август от 12.00 ч.годст на фестивала ще бъде Михаил Вешим – „Текила на разсъмване“ („Сиела“), а на 9 август от 11.00 ч. Анна Пелова, Гавраил Гавраилов – „Селата в България“ („Сиела“).