Пожари унищожиха 3 т. фураж и голямо количество имущество
Пожари унищожиха 3 т. фураж и голямо количество имущество / dariknews.archive

На 31 юли 2015 година в 18:06 часа е съобщено за пожар в град Долни Дъбник. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 3 тона фураж. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН - Плевен, съобщиха от пресцентъра на полицията в Плевен.

На 2 август в 21:43 часа е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в село Бацова махала. Пожарът е потушен от служители на РСПБЗН - Никопол, а причината е отново небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са покривна конструкция - 60 кв.м., сгради - 70кв.м. разгърната площ, бяла, черна и компютърна техника и 10 куб.м. дърва за огрев.

На 1 август в 2:25 часа е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в град Кнежа. Причините за инцидента са неустановени. Изгорели са 10 кв.м. покривна конструкция. Пламъците са потушени от екип на РСПБЗН - Кнежа.

За периода 31 юли - 3 август 8 пожара в сухи треви и отпадъци горяха в землищата край Плевен, Кнежа и село Ясен. Екипи на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението" не допуснаха разрастването им и нанасянето на значителни материални щети. Пострадали хора няма. От РДПБЗН-Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на стърнища и сухи треви.

Установените нарушители ще бъдат санкционирани.