Тервел има нова открита сцена и детска площадка
Тервел има нова открита сцена и детска площадка / Община Тервел

Нова открита сцена има в центъра на Тервел, съобщават от общината. Тя е изградена  чрез проект по Програма за развитие на селските райони, на стойност 44000 лева. Сцената е издигната на мястото на рушаща се трибуна от времето на социализма.

Право на първа изява върху нея ще имат децата от „Наше лято”, които ще подготвят концерт, с който да закрият тазгодишното издание на ваканционната програма.
В плановете за концерта са включени и балерините от балет ‘Каприз”, както и танцьорите от ДФТА”Калинка Вълчева” и певците от вокална студия „Тервел”. Непосредствено след децата, изява на сцената ще имат и възрастните. Домът за стари хора в село Полк. Савово кани певчески групи от домове за стари хора в страната, за да проведат в Тервел фестивал в края на септември.

Тервелчани имат още една придобивка - 6 нови съоръжения за игра на деца в старата част на кв.”Изгрев”, на стойност 4 885 лева. Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Със собствени средства общината възстановява градинки и пясъчник в междублоковото пространство, където са монтирани съоръженията.