Кметът награди трима военнослужещи по повод 136-та годишнина на Военноморските сили
Кметът награди трима военнослужещи по повод 136-та годишнина на Военноморските сили / netinfo

Кметът Пламен Стоилов награди днес трима военнослужещи по повод честването на 136-та годишнина на Военноморските сили. Майор Иван Савов, капитан Венцислав Минков и старшина първа степен Пенчо Минчев са наградени с плакет „Русе“ и парична сума за отлично изпълнение на служебните задължения, проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати.

От своя страна командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев връчи на кмета Пламен Стоилов почетен плакет на ВМС с признание за това, което Русе е направил за флота. Както е известно, основите на военния флот на България са поставени в град Русе, където за първи път през 1879 година българският флаг се развява над кораб от Дунавската флотилия.

На 9 август 2015 година Военноморските сили ще празнуват 136-ата годишнина от своето създаване. По този повод от 2 до 9 август се провеждат различни  събития в градовете Варна, Бургас, Русе, Добрич и Балчик.

По традиция празненствата по случай годишнината започват от град Русе на 3 август. От 18.30 до 19 часа тази вечер ще се проведе Военен ритуал по полагане на венци и цветя на Паметника на моряка.

От 19.30 до 20.30 часа е концертът на представителния духов оркестър на ВМС пред сградата на Доходното здание в гр. Русе.