Прокуратурата в Хасково образува следствено дело за управление без правоспособност на хеликоптер
Прокуратурата в Хасково образува следствено дело за управление без правоспособност на хеликоптер / снимка: sxc.hu

Районната прокуратура в Хасково образува следствено дело за управление без необходимата правоспособност на въздухоплавателно средство, при което по непредпазливост са причинени имуществени вреди другиму, съобщиха от Прокуратурата.

Хеликоптер падна край хасковско село

На 2 август 2015 г. към 9.00 ч. е получено съобщение на тел. 112, че в местността Банева чешма, в землището на с. Узунджово, област Хасково, се е разбил хеликоптер „Робинзон R 22 Beta”. До момента е установено, че машината е паднала приблизително от един метър височина, при опит да бъде въведена в експлоатация.

В хеликоптера пътували баща и син, които не са пострадали. Нанесени са имуществени вреди. Хеликоптерът е частна собственост.

Вероятната причина за падането е страничен вятър и загуба на контрол. Под ръководството на Районната прокуратура в Хасково е направен оглед, разпитани са свидетели, ще бъдат назначени експертизи. Изискани са данни за регистрацията на вертолета, документи за собственост и за правоспособност за управление на въздухоплавателното средство.