ФК Велбъжд картотекира 5-ма нови, раздели се с двама
ФК Велбъжд картотекира 5-ма нови, раздели се с двама / Дарик-Кюстендил,архив

Пет са новите имена в състава на „Велбъжд" за новия сезон в Югозападната „В" група, който стартира тази неделя. В отбора се завръща юношата на клуба Александър Димитров, който игра през миналото първенство в „Добруджа".

Отново за „Велбъжд", след 2 години ще играе и Кирил Вълов. Роденият в Плевен халф игра през това време в "Партизан"- Червен бряг и в Австрия. За първи път, за кюстендилския клуб ще се състезават Чавдар Тодоров, който последно бе част от "Бдин"- Видин, халфът Антонио Стилянов, който е и играл в долните дивизии на германския футбол и нападателят Денис Шаранков, който идва от тима на "Локомотив"- Мездра.

Председателят на Управителния съвет на ФК "Велбъжд" Илиян Хаджийски картотекира в Зоналния съвет на БФС 28 играчи за началото на новото първенство в Югозападна "В" група.
Отборът бе напуснат от Александър Александров- Аци и Иван Иванов. Първият ще играе във "Витоша"- Бистрица, а вторият в "Оборище"- Панагюрище. Друг кюстендилец, Илиян Чавдаров е вече титуляр за друг тим от „Б" група- „Добруджа".

В последната си контрола от лятната подготовка, "Велбъжд" завърши 0:0 с един от новаците в ЮЗ „В" група- ФК "София". Двата тима са съперници и в първия кръг от новото първенство, като двубоят е на 9 август, от 18.00 ч. на терена в "Царско село".