Стотици добри варненци търсят бъдеще за Деси
Стотици добри варненци търсят бъдеще за Деси / организаторите

„Добър ден, Деси“. Това е името на общност във Фейсбук, инициирана от варненци в помощ на Десислава Любенова. Преди месецисъдбата й обърнала гръб. Тя чула най-страшната диагноза за своя живот – болна е от рак. Но нейни приятели се притекли на помощ. От седмици, водени от рефрена на песента „Дано“ на Богдана Карадочева – Ако до всяко добро същество, застане поне още едно, те търсят всевъзможни начини да наберат нужната за оперативното лечение на Деси сума.

Разположили са дарителски кутии в множество търговски обекти във Варна. В кампанията се присъединиха и хора от други градове на България. Открили са и дарителска сметка в PayPal:dessi.lyubenova@gmail.com. До момента равносметката е: 13 509,20 лв. в дарителската сметка и 1404,69 EUR - в PayPal.

В началото са били 20 доброволци. Сега са над 100, като всеки ден броят им набъбва. Всеки иска да помогне. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, споделят хората с добри сърца.

Десислава Викентиева Любенова е на 34г. и се нуждае от спешна операция по  отстраняване на туморни образувания в Хайделберг - Германия, за която е необходима сериозната сума от 42 000 евро.След неуспешен опит у нас, Деси вярва, че това е нейният втори шанс.

Всеки може да помогне и по банкова сметка ДСК, BIC(SWIFT) STSABGSF, банкова сметка в лева: BG30STSA93000022818218, Десислaвa Викентиевa Любеновa или чрез PayPal dessi.lyubenova@gmail.com.