Засякоха петима пияни шофьори през уикенда
Засякоха петима пияни шофьори през уикенда / netinfo

Петима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила в област Шумен през почивните дни. От ОД на МВР-Шумен съобщават, че единият от тях е и неправоспособен.

В Нови пазар за проверка на изхода на града е спрян лек автомобил Рено "Туинго" с немски регистрационни табели, управляван от 30-годишен мъж от село Пет могили. След тест с дрегер станало ясно, че водачът управлява с 1, 33 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 Б от НК е започнато досъдебно производство.

Бързо производство е образувано срещу 31-годишен водач от Шумен, установен да шофира с 1, 99 промила алкохол във Велики Преслав. В 00.05 часа на 1 август за проверка на ул."Кирил и Методий" в града е спрян водач на лек автомобил Мерцедес-180 с шуменска регистрация. Водачът отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа за престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК.

В 20:20 часа на 1 август патрулен екип извършил проверка на водач на лек автомобил Пежо с шуменска регистрация на паркинг до заведение в природен парк "Шуменско плато". Установили, че 42-годишен мъж от града управлява с 1, 98 промила алкохол. Дал е кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е бързо производство.

На 2 август около 03:20 часа по пътя за село Хитрино след извършена проверка било установено, че 37-годишен водач на лек автомобил Фолксваген "Голф" с шуменска регистрация управлява с 1, 50 промила, установени с дрегер. Водачът е дал кръвна проба, започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343 Б от НК.

Около 00.30 часа на 2 август за проверка в село Сини вир е спрян водач на Ауди "А4" с шуменска регистрация. Установено било, че зад волана на автомобила е неправоспособният М.Х./19г./. Водачът управлявал и след употреба на алкохол. С дрегер били отчетени 1, 43 промила в издишания въздух. М.Х. е придружен до Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар, където отказал да даде кръвна проба за анализ. Върнат е в полицейското управление в Каолиново, където е задържан за срок до 24 часа за престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК.