Реформаторите решават днес кого да подкрепят на местните избори
Реформаторите решават днес кого да подкрепят на местните избори / netinfo

Реформаторският блок решава тази вечер чрез гласуване кого да подкрепи на местните избори на 25 октомври, каза за Дарик народният представител от реформаторите в града доц. д-р Димитър Шишков.

„В гласуването ще участват 5 партии и за постигането на съгласие резултатът трябва да бъде или 4:1 или 5:0. При гласуване 3:2, решението ще бъде взето на централно ниво“, обясни доц. Шишков.

Той отбеляза, че за нещо вариантите са два – или РБ излъчва свой кандидат за кмет, или дава подкрепата си за Здравко Димитров. Той бе категоричен, че оповестеното решение на СДС за това, че ще подкрепят Зико за кмет на Пловдив, няма да окаже влияние на вота на реформаторите.

Часове преди гласуването, доц. Шишков заяви за Дарик, че ДБГ ще гласува за здигането на техен кандидат, а именно Савина Петкова.

Народният представител заяви преди дни, че той лично е оттеглил кандидатурата си за кмет, тъй като не е срещнал подкрепа отстрана на неговата партия ДБГ.

Той бе категоричен, че ще се отдаде изцяло на работата по здравната реформа съвместно със здравния министър д-р Петър Москов.

От друга страна, преди седмица доц. Шишков заяви категорично, че няма да подкрепят за втори мандат Иван Тотев, а относно Славчо Атанасов, Шишков заяви, че би трябвало Патриотичният фронт да подкрепят Реформаторския блок, а не обратно.

Пред Дарик депутатът заяви, че това решение е на база настроението на цялото ръководство на централно ниво.