Огнено фламенко шоу и световни знаменитости ще гостуват във В. Търново
Огнено фламенко шоу и световни знаменитости ще гостуват във В. Търново / плакат: организатори

Световноизвестните музиканти Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос ще гостуват на великотърновска сцена. Специално за жителите и гостите на старата столица  те ще забият с Banda Del Padreна на 10 август край паметника Асеневци. Публиката ще има възможността да се потопи в приятната атмосфера на горещите и незабравими латино ритми.

Величията Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос ще бъдат специални гости на фламенко шоуто по покана на Община Велико Търново, информираха организаторите.  Роберто Кинтеро свири с почти всички големи имена в румбата, салсата и латино-джаза – Еди Палмиери, Качао, Херардо Розалес, Ричард Бона. Към тези музиканти се включва и Марк Антъни, който избира Роберто Кинтеро за съвместни участия в записи и турнета.Носител е на две награди Грами и е номиниран за трета.

Другият безспорен талант, който ще свири заедно с BandaDel Padre е колумбиецът Хуан Гарсия Ерерос, известен и с индианското си име „Снежната Сова”. Любимият басист на Ал Жиро и на сънародничката си Шакира, е музикант, който свободно работи в различни стилове като джаз, фънк, салса, етно и латино. Участвал е в световните турнета на Кристина Агилера, записвал е заедно със турската звезда Сертаб Еренер.  Към биографията му се включва и участие в концерти на Елтън Джон. Соловият му албум Нормас (Normas) е номиниран за наградата Грами в категорията “Най-добър латино-джаз албум за 2014”.

Banda Del Padre е създадена преди 5 години от Кристо (Христо Коликов) и китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов. В единствената по рода си група за испанска и фюжън музика се включват и музикантите Орлин Цветанов - цигулка и Живко Василев – кавал, а първият студиен албум на групата, Rubi, излезе в началото 2013г. Музика, напомняща за безкрайно лято, за танци под ритъма на фламенко и румба – това са само от част от асоциациите ни за българската Banda DelPadre.