Времето на 3 август: Слънчево и топло
Времето на 3 август: Слънчево и топло / dariknews.archive

В първия ден от новата седмица времето ще е слънчево, с временни увеличения на облачността. След обяд над Югозападна България ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса - в Плевен до 32. Атмосферното налягане е около средното за месеца и слабо се понижава.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала. Температурата на морската вода е 25-28 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, а на 2000 метра - около 18 градуса.

Във вторник и в сряда ще бъде слънчево, в следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg