„Дунав“ благодари за подкрепата на русенци
„Дунав“ благодари за подкрепата на русенци / снимка:ФК Дунав

„Благодаря на всички русенци, които подкрепиха отбора на „Дунав“. Сигурен съм, че момчетата ще продължават да доказват, че заслужават доверието им“.

Това заяви старши треньорът на „драконите“ Веселин Великов.

Припомняме, че дунавци обърнаха втория отбор на „Литекс“ с 4:1 в мач от втория кръг на „Б“ група. Над 5 000 зрители подкрепиха „небесно сините“ в първото им домакинство след завръщането им в професионалния футбол на 1 август на Градския стадион в Русе.

„Владеехме играта през цялото време. Вместо да поведем с 3-4 гола още през първото полувреме обаче допуснахме гол за 0:1 в началото на второто полувреме. Въпреки това, момчетата не се отказаха и доказаха, че заслужават победата. Публиката също помогна много за обрата“, коментира още Великов.

Той не пропусна да похвали всички свои футболисти за играта по време на срещата с „Литекс 2“.

„Доволен съм от всички футболисти. Дори Мартин Луков. На всеки се случва да прави грешки. Той обаче е много добър вратар и тепърва ще показва това, на което е способен. Не мога да не отлича и Светослав Читаков, който във втори пореден мач се включва по перфектен начин от резервната скамейка. Вкара победния гол в Разград, а в Русе направи асистенция и отбеляза за 2:1“, каза дунавският наставник.

Той изрази надежда, че с тази игра и желание, което демонстрират „драконите“ в следващото домакинство ще имат още по-голяма подкрепа по трибуните на Градския стадион в Русе.

 

Междувременно момчетата от „небесно синята“ агитка вече подготвят и пътуването до Бургас, за да подкрепят своите любимци в мача с „Нефтохимик“ на 9 август от 20 ч.