Датчанин се удави на Златните
Датчанин се удави на Златните / Dariknews.bg

55-годишен датски гражданин се е удавил в к.к. "Златни пясъци" днес, съобщават от ДКЦ "Св. Клементина". Навръх Илинден ( по стар стил 2 август) морето взе поредната си жертва и първата за сезона в работно време на охраняема зона.

По цялото крайбрежие предупредителният флаг е червен, който забранява влизането в морето, но това не спира недисциплинираните плажуващи.

"Цял ден спасителите са спирали влизащи във водата, които без никакви задръжки отново са тръгвали към морето", съобщи управителят на ДКЦ 1 „Света Клементина” д-р Иван Иванов, който осигурява медицинското обслужване по плажовете.

Трагичният инцидент е станал на 12 пост на „Златни пясъци”. Медицинският екип е извикан в 14.15 ч. и след 30 минути пълна реанимация с интубиране, без видими признаци за дишане и живот, смъртта е установена в 14.50 ч.

"Докато дежурният реанимобил е бил ангажиран с удавения датчанин, втори реанимобил е изпратен от „Св. Св. Константин и Елена”, за да подсигури плажа при евентуален друг инцидент", каза още д-р Иванов.

В жегите 70-годишен варненец е получил хипертонична криза на втора буна във Варна и след оказаната му първа помощ, е изпратен в болница. В „Аспарухово” е оказана медицинска помощ на дете с алергичен пристъп след ожилване от оса. Поставена му е инжекция и след отшумяването на пристъпа, е изпратено в дома си.