Румен Петков: Целта на АБВ е минимум 200 000 гласа на местния вот
Румен Петков: Целта на АБВ е минимум 200 000 гласа на местния вот / abv.press

Националният съвет на АБВ одобри номинациите на 85-ма кандидати за кметове на общини в страната и 17 кандидати за кметове на райони в София. 80 от кандидатите за кметове на общини са номинации на Алтернатива за българско възраждане. 17 са независимите кандидати, подкрепени от партията. В шест общини ще бъдат подкрепени коалиционни кандидати.

ПП АБВ е готова и с кандидати за кметове на 17 от районите в София. Информацията оповести заместник-председателят на АБВ Румен Петков в присъствието на журналисти и част от номинираните за предизборната битка в столицата и страната, информираха от пресцентъра на АБВ.

„Имаме най-добре балансираната във възрастово и професионално отношение листа", подчерта Петков. Той допълни, че сред кандидатите за кметове на партията има много млади хора и специалисти в областта на правото, медицината, инженерните специалности и др.

„Силно разчитам, че с нашите кандидатури ще дадем възможност на обществото да направи един сериозен, разумен и от професионална, и от обществена, и от политическа гледна точка - мотивиран избор. Една от основните цели, които си поставя политическа партия АБВ, е със своята кампания, която ще е позитивна и ще бъде ориентирана към търсенето и намирането на решения на проблемите на различните общини и региони, да дадем възможност на повече от българските граждани да участват активно и мотивирано в гласуването", посочи Петков.

Заместник-председателят на АБВ заяви и категоричното намерение на партията да се бори за повишаване на изборните си резултати на предстоящия местен вот. „Задачата, която Националният предизборен щаб формулира пред нашите структури, е максимална мобилизация, пълно участие в листите за съветници, кандидати за кметове на населени места и общини и като задача пред всяка една от областните ни структури - постигане на един резултат от 200 000 гласа".

Петков подчерта, че през следващите дни предстои да бъдат разгледани номинации за градоначалници на някои от големите областни градове, като Варна и Пловдив, както и за столицата. По думите му, градската организация на партията в София вече е одобрила листата с кандидати за общински съветници.
Списъкът с одобрените кандидати за кметове на общини в страната и райони в столицата на АБВ може да видите на сайта на партията: abv-alternativa.bg