„София диша започва с екологична тема (СНИМКИ)
„София диша започва с екологична тема (СНИМКИ) / снимка: БГНЕС, архив
„София диша" започва с екологична тема
81247
„София диша" започва с екологична тема
  • „София диша" започва с екологична тема

Пет централни улици в София отново ще бъдат затворени за автомобили и отворени за изкуство през август за шестото издание на фестивала „София диша”

Посетителите на откриването на фестивала „София диша” днес ще имат възможност да се запознаят с български производители на био и природосъобразни продукти.

Сред малките производители е и баба Калинка, която прави ръчно точена юфка.

„София диша" развива културата в столицата

На фестивала тази година ще има работилници с глина, с рисуване, с рециклиране и други образователни моменти, които са свързани с екологичния начин на живот, обясни за Дарик организаторът на „София диша” Суни Данаджъ.

Събитията и тази година ще се състоят в пет поредни недели с различна основна тема.

Следващата седмица на ул. „Пиротска” фестивалът ще се съсредоточи върху визуалните изкуства - ще има рисуване с пясък, правене на картини и фотографски изложби от тази неделя. На 16 август на ул. „Ангел Кънчев” ще бъде литературна неделя с различни заглавия на малки и големи издателства и поезия и проза към СУ. На 23 август на ул. „Шишман” вниманието ще е към спортната тематика.

В последната неделя на месеца традиционно фестивалът ще завърши на ул. „Оборище” с песни и танци.

Организаторите отчитат все по-голям интерес към фестивала - както от посетителите, така и от участниците, включително и от чужбина.

Тази година ще бъде направено социологическо проучване, което цели да изследва дали участниците се чувстват удовлетворени, оправдават ли се очакванията им и какво може да се направи за развитието на събитието.