5000 лв. била месечната печалба от телефонни измами, куриерът вземал 20% от сделката
5000 лв. била месечната печалба от телефонни измами, куриерът вземал 20% от сделката / 100 вести

Измамници ограбиха три габровки за два дни, алармира във водещата си статия вестник "100 вести". Без особено усилие от тях са взети около 8000 лв. Измамите са извършени по добре познати схеми, въпреки предупрежденията, пише в статията.

Вестник "100 вести" пише, че по неофициална информация цели ромски кланове се изхранват, и то богато, на гърба на старците - за месец чистата печалба от този тип "дейност" е около 5000 лв., твърди изданието. Куриерът вземал 20% от сделката.

Друга тема във вестника е свързана със строителни дейности в Габрово и по-специално на ул. "Дунав", което според наблюдение на репортер на изданието напредва. Допреди месец-два теренът е бил обрасъл в трева и не е бил използван активно, затова съществуват въпроси къде се намира този участък. Зад блокове "Дунав1" и "Дунав 2", пише в "100 вести".

Наплив в Детския отдел на библиотеката. Най-четени книги са "Патиланци", "Дневниците на един дръндьо" и "Дневниците на една загубенячка".

Във вестник "100 вести" областният управител Николай Сираков признава, че "Бавно се движат процедурите на надстройката на язовирната стена".