Нова Загора се включва в европейското събитие NowWeBike
Нова Загора се включва в европейското събитие NowWeBike / netinfo

България се включва в европейското събитие NowWeBike , в което четирима доброволци-колоездачи от Турция ще преминат 13 държави, използвайки 8 различни Евровело маршрути.

Тимът ще премине на 2-ри август в Нова Загора, където ще бъде посрещнат и придружен от български велосипедисти. Официалното посрещане е от 19.00 часа, пред Историческия музей, където е изложен първият български велосипед.

Ще се състои беседа и приложно колоездене на велосипеди, ролери, тротинетки, както и демонстрация от местния колоездачен клуб. В  20.00 часа е велообиколката в Нова Загора.

Физическата активност е лесен и евтин начин за решение на множество здравословни и психически проблеми е това е основната цел на инициативата.

Доброволците-колоездачи от Турция са трима мъже и една жена – двама университетски преподаватели, лекар и учителка. Тимът ще измине общо 2.700 км. и ще финишира в Брюксел на 09 септември  след 47 дни колоездене.

Стартът на събитието е на 24-ти юли в Мугла, Турция. След това турът продължава през България, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватска, Унгария, Словакия, Австрия, Чехия, Германия, Холандия и Белгия.