Електронно участие за европейски пари
Електронно участие за европейски пари / Пресцентър

Работодатели, представители на неправителствени организации, служители на Общинска администрация в Благоевград участваха в кампанията „Ново работно място“ и начините за кандидатстване по електронен път по оперативната програма.

На дискусия бе подложен въпросът за ограничението от 10% от финансирането от Инициативата за младежка заетост за разходите за младежи от област Благоевград и Югозападен регион по схема „Активни“.

По тази процедура крайният срок за подаване на проектни предложения от кандидатите изтича в 23:59 часа на 31 август. Размерът на всеки проект по операцията може да бъде от 200 000 лева до 391 166 лева.

По схема „Активни“ могат да кандидатстват неправителствени организации, организации, предоставящи посреднически услуги на пазара на труда, центрове за информация и професионално ориентиране, центрове за професионално обучение, социални партньори, работодатели.

По другата представена схема – „Ново работно място“, крайният срок за кандидатстване е 23:59 часа на 14 септември. По нея стойността на проектите може да бъде от 50 000 лв. до 391 166 лв. Допустимите кандидати тук са работодатели.

Проектните предложения се подават он-лайн чрез електронната система ИСУН 2020, като ОП „Развитие на човешките ресурси“ е първата оперативна програма, която въвежда изцяло електронно кандидатстване.

Начинът и изискванията за попълване на формулярите за кандидатстване по двете представени процедури бяха представени от експертът на Областен информационен център - Благоевград Янислава Вангелова.