Роднини на Бин Ладен загинали при авиокатастрофа в Англия
Роднини на Бин Ладен загинали при авиокатастрофа в Англия / снимка: БГНЕС

Роднини на покойния лидер на Ал Кайда Осама бин Ладен са сред четирите жертви на катастрофата с частния самолет в Южна Англия, потвърди саудитският посланик в Лондон, но не пожела да уточни самоличността на загиналите, предаде АП.

Според източник, близък до семейството, и саудитски медии, цитирани от АФП и Ройтерс, загинала е една от полусестрите на Осама бин Ладен - Сана, нейният съпруг Зухаир Хашем и майка й Раджа Хашем, както и пилотът на самолета, който е йорданец.

Посланикът принц Мохамед бин Науаф бин Абдел-Азиз изказа съболезнования на богатата фамилия Бин Ладен, която притежава голяма строителна компания в Саудитска Арабия.

„Посолството ще следи разследването на катастрофата и ще се погрижи за по-бързото транспортиране на телата на жертвите до кралството за молитви и погребение”, изтъкна посланикът в изявление.

Лекият „Феном-300”, който излетял от Милано, катастрофирал при захождане за кацане на летище Блекбуш в Хемпшър и избухнал в пламъци, след като се разбил върху автомобилите на паркинг на автокъща в района. Никой на земята не е пострадал.

Семейството на Осама бин Ладен се отрече от него през 1994 г., след като Саудитска Арабия го лиши от гражданство заради радикалната му дейност. Осама бин Ладен беше убит от американски командоси в Пакистан през 2011 г.

Семейството му е многобройно и много богато. Баща му Мохамед, милиардер, е имал повече от 50 деца. Той загива при самолетна катастрофа в Саудитска Арабия през 1967 г. Един от синовете му, Салем, е убит, след като свръхлекият му самолет се врязва в далекопровод в Сан Антонио, Тексас, през 1988 г.

Източник: БТА