Времето на 2 август: Идеално за почивка по Черноморието
Времето на 2 август: Идеално за почивка по Черноморието / Дарик

Прогноза за 2 август, неделя

Времето ще бъде слънчево, със слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. В следобедните часове над планините на Западна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали.

Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София - 30 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево със слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури на въздуха ще достигнат 29-30 градуса, температурата на морската вода ще бъде 26-28 градуса, вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще се появи купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Ще духа слаб, по билата - до умерен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, а на 2000 метра - около 17.

В началото на седмицата времето ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони с развитие на купеста облачност, по-значителна над Югозападна България, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg