Множество сигнали за наводнени мазета, приземни етажи и къщи
Множество сигнали за наводнени мазета, приземни етажи и къщи / Община Сливен

Сигнали от граждани за наводнени дворове, мазета и приземни етажи в почти всички квартали на Сливен са подадени след падналия дъжд снощи.Най-много сигнали са подадени от кварталите „Българка“, „Комлука“, „Клуцохор“ и „Сини камъни“. Няколко търговски обекти в района на ул. „Великокняжевска“ и „Розова градина“, също са сигнализирали за наводнени помещения, подземни етажи и дворове, съобщи  инж. Снежана Кънева, началник отдел  "Сигурност, управление при кризи и ОМП" към общинска администрация Сливен.

Проливният дъжд е наводнил булеварди и улици в града, като неудобства за пешеходци и шофьори в петъчния ден е имало в района до Колодрума, край жп гарата, а също и около Градински и Дамарски мост. Ледените късове, с големина на орех са счупили прозорци на къщи в района на пл. „Васил Левски“. Две коли са закъсали в района около Колодрума, а няколко при кръстовището на Дамарски мост, където екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са оказали помощ.

По всички улици и булеварди има пренесени от пороя инертни материали, особено на тези, които са в обхвата на Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен. Община Сливен отправя апел към гражданите с автомобили за внимателно преминаване по засегнатите участъци, съобразявайки се със създалата се обстановка.